15.1.07

Brief van een brugpensioengerechtigde van VW

Wat is VW in 2007 voor de bruggepensioneerden?

De mensen die in aanmerking komen voor brugpensioen worden door het management weg gehouden van de productie, alsof ze niks meer waard zijn. In afwachting van de onderhandelingen aanvaarden wij deze situatie. Maar is men het jarenlange respect bij VW vergeten? Ze willen ook de waardigheid van de mannen en vrouwen afpakken. Mannen en vrouwen die de mooiste jaren van hun leven hier gegeven hebben, worden gereduceerd tot onnuttig.

We moeten ons mobiliseren en acties voorbereiden, indien we binnen een redelijk termijn niet gehoord worden.

Ziehier de punten die het meest gehoord worden:

- In geval van overlijden, hoe moeten onze vrouw en kinderen overleven?

- Over het Generatiepact zeggen we het volgende. Wij willen werk voor jongeren die beginnen in het leven, en wij, wij hebben een job die we willen houden indien we geen recht krijgen op brugpensioen, dus zonder een andere job te moeten gaan zoeken.

- Wij willen onze arbeidspost terug innemen, volgens anciënniteit, in het geval dat we in het bedrijf blijven.

- De maandelijkse bedragen die voorgesteld worden zijn zeker geen gouden brugpensioenen, zoals sommigen het willen voorstellen.

- Verschillende punten volgens de familiale situatie, zoals de berekening voor alleenstaanden, de vooropzeg (geen dop voor diegenen die gemotiveerd zijn om te werken), sleuteldata voor iedereen etc, etc…

- Nog een punt: de moeilijkheid voor onze Nederlandstalige collega’s om dezelfde informatie te bekomen als de Franstalige.

Als er nog punten zijn die mij ontsnappen, voeg ze toe alstublieft!

Geen opmerkingen: