22.11.06

Solidariteit met de werkers van VW - pamflet CAP

Solidariteit met de werkers van VW

Duizenden werkers van de VW-fabriek in Vorst worden bedreigd hun job te verliezen. De multinational wil 20% van de banen in Europa schrappen terwijl de beursacties van VW in de hoogte gaan. Het is eens te meer de dorst naar winst die de aandeelhouders en de directie van de multinational motiveert om duizenden werkers van hun brood te beroven. VW is van plan tegen 2008 de winst te verdrievoudigen, tot 5,1 miljard euro!

Zo'n sociale ramp zal ook de gelegenheid zijn om de druk te verhogen voor nog meer flexibiliteit in de andere autofabrieken in België (GM, Volvo, Ford).

Verhofstadt heeft de directie van de multinational verzocht om over het saneringsplan te discussiëren. Wij kunnen geen enkel vertrouwen schenken aan de politieke autoriteiten om de werkgelegenheid te verdedigen. De federale regering heeft talrijke geschenken gegeven aan de patroons, via herhaaldelijke daling van de patronale bijdragen aan de sociale zekerheid en vermindering van de belastingen op het ploegwerk. De Brusselse Regio heeft gratis terreinen voor de aanpassing van Automotive Park toegekend. Bovendien wordt het Internationale Coördinatiecentrum van VW in Brussel van belastingen vrijgesteld! Na de geschenken te hebben opgestreken, ontslaat VW massaal!

De bezorgdheid is groot in de families van de werkers. Wat brengt de toekomst?

Wij roepen op tot zo ruim mogelijke solidariteit, in het noorden en het zuiden van het land, met de werkers van VW in hun strijd voor de handhaving van de werkgelegenheid.

We nodigen alle linkse krachten en organisaties in de arbeidersbeweging uit tot de ruimste eenheid om de werkers van VW te steunen.

Geen enkele job mag geschrapt worden!
Weg met de chantage van de de localisatie!
Als VW afdankt moet ze alle door de gemeenschap uitgekeerde hulp teruggeven!
Voor de ruimste solidariteit met de werkers van VW!


Oproep voor al wie steun komt aanbrengen voor de werkers en de vakbondsdelegatie van VW: bijeenkomst maandag 20/11 om 14 uur aan de witte bus, aan de hoofdingang VW!

1 opmerking:

pantoffelheldje.blogspot.be zei

volledig solidair met de VW-arbeiders, Leo Wolfs; vroeger ook slachtoffer van een faillisement! en jarenlang gedopt, met moeite terug op de arbeidsmarkt terechtge-kund, en nu binnen enkele jaren nog amper een pensioen over! 'tis schandalig hoe men anno 2006 de arbeiders soms behandeld!