28.11.06

Solidariteitsboodschap van ABVV Bayer/Lanxess Antwerpen

Er zijn heel wat syndicale delegaties die solidariteitsberichten sturen naar de arbeiders van VW. Een voorbeeld van zo'n solidariteitsbrief vind je hieronder. Het is een tekst van de ABVV-delegatie bij Bayer/Lanxess in Antwerpen.

Beste collega's van Volkswagen,

We wensen jullie alle sterkte en solidariteit toe in het kader van jullie strijd tegen het ontslag van 4000 arbeiders en hun gezinnen. Wat ons betreft staan jullie er niet alleen voor. Dit is een gevecht dat alle werknemers, syndicale militanten en delegees aangaat!

Voor de grote bedrijven en multinationals geldt nog slechts 1 zaak: winstmaximalisatie om de aandeelhouders slapend rijk te maken. Winst moet meer winst worden en meer winst moet nog meer winst worden...

De offers hiervoor zoekt men bij de arbeiders en bedienden: flexibiliseering, langer werken, loonsinlevering en uiteindelijk massa-ontslagen. Dit moet stoppen!

De vakbonden in België en Europa moeten de multinationals van antwoord dienen door alle werknemers te sensibiliseren en te mobiliseren. Met het geplande ontslag van 4000 werknemers wordt nog maar eens duidelijk dat de belangen van de aandeelhouders niet de onze zijn.

We steunen jullie dan ook in je terechte strijd om werkzekerheid en het behoud van alle loons- en arbeidsvoorwaarden!

Vanwege de syndicale delegaties arbeiders en bedienden van Bayer/Lanxess Antwerpen

Geen opmerkingen: