22.11.06

VW, jullie staan er niet alleen voor

VW: jullie staan er niet alleen voor!

De directie van VW kondigt vandaag zware maatregelen aan in het kader van een internationale herstructurering. Zo’n 4.000 jobs verdwijnen in Vorst en nog eens duizenden daarbovenop bij onderaannemers.

De politiek reageert al opgelucht op de aankondiging van een nieuw "scenario FORD" (flexibele kleinere fabriek) in plaats van een "scenario RENAULT" (sluiting). Het generatiepact wordt van stal gehaald met de zelfde politiek die bewezen heeft geen jobs te redden en minderwardig werk te creeëren.

Op initiatief van de werkgroep tewerkstelling op de conferentie van 28 oktober en een werkgroep van UAG-Brussel en met syndicale ruggesteun is een is een solidariteitsbus opgesteld voor de fabriek op de Britse Legerlaan in Vorst.

Elke dag van 13 u tot 15 u vindt daar een permanentie plaats. Als steun aan de werknemers. En met zicht op een andere politiek. Gisteren vond er een zeer interessante discussie plaats. Met mensen van VW en sympathisanten vooral uit het Brusselse. Daar kwam het voorstel naar voor voor een nationaal initiatief rond de idee "VW: jullie staan niet alleen".

De bevoking herkent zich in de sociale afbraak en de georganiseerde concurrentie bij VW. Wij allemaal, belastingbetalers en loon en weddetrekkenden hebben in die fabriek geïnvesteerd via lastenverlagingen.

Morgen om 10 uur komt het ganse personeel van VW bijeen om kennis te nemen van de voorstellen van de directie.

Wij nodigen alle aanwezigen van 28/10 uit om morgen WOENSDAG 22/11 naar VW te komen om te tonen dat de arbeiders en bedienden niet alleen staan in hun moeilijke situatie.

En om 13 uur deel te nemen aan het vervolg van het gesprek van gisteren. Ideeën voor steun en ervaringen voor een andere politiek tegen VW zijn meer dan welkom.

Indien U niet kan komen, stuur gerust een boodschap met jouw ideeën of een reactie voor op de website naar anderepolitiek@hotmail.com. We houden U op de hoogte.

Geen opmerkingen: